tirsdag, januar 09, 2007

Dobbelt trening...

I ettermiddag har jeg hatt med bikkjene på banen. Og lekt i over en time :-D

Trente litt annen hver hund. Med Oban trente jeg endel fot øvelser, og mannekengen (stå, sitt og dekk under marsj). Alt han gjorde under disse øvelsene var så nært perfekt som vi noen gang kan komme. Flott kontakt og bra reaksjon og utførelse av kommandoene! Flink gutt! Så lenge Oban trente gikk Trixi stort sett en meter eller to bak.... Med Trixi trente vi utgangsstilling. Hun sitter bra når vi først har "kommet" i posisjon, men trekker seg lett unna. Så lenge Trixi trener, fikk Oban trene dekk og bli, også dette gjorde han helt fint.

Etterpå trente vi innkalling. Begge hundene ned i dekk, bli mens jeg gikk ca 15 meter unna, og full fart inn. Overraskende nok er det Oban som feiler på denne øvelsen, han prøver stadig å "jukse"! Men et par "feil" der Obi blir tatt tilbake til start og Trixi får belønning for å ligge, gjør begge det de skal. Begge starter i raskt tempo, Trixi slakker dog av til trav etter få meter.

Mot slutten leker vi bare. Oban får leke med båndet sitt (dvs vi bruker det sammenknytt som ball, -som erstattning for noe bedre), og Trixi løper etter. Trener "ligg" og "kjør" med Trixi. Hadde tenkt å trene "kjør" kommandoen mot godbitskål, men hun kun traver mot den. Men vil ha fart i kommandoen så denne situasjonen er i perfekt til å legge på kommando.

Ingen kommentarer: