søndag, september 13, 2009

Valpene 6 uker...

Tirsdag var vi igjen å så på valpene, og de er blitt kjempe fine. Og var blitt individer, ikke bare søte valper. Det er jo ennå litt tidlig å plukke ut valp, men vi fikk iallefall et godt inntrykk. Alle valpene var kjempe sosiale! Det var ekstremt vanskelig å forfytte seg i valpekassa for man hadde 9 stk valper bokstavligtalt over, under og ved siden av føttene dine. Ingen hadde ennå noe ekstremt valpebiting, men det er sikkert bare fordi de er unge ennå. -De to hannvalpene som skal velges ut før oss er alt tatt ut (begge tydligvis kun på utseende), så vi stod fritt til å velge blandt de 6 "gjenværende" hannhundene :-) Dvs oppdretter hadde en valp hun ikke ville selge med det første, han gnall mye (men ingen av de andre tok etter), og hun mente det var best hun startet med han selv.

- Etter oppdretters anbefalinger tok vi ut tre av valpekassa. -Disse annså oppdretter var relativt lett til å få til å leke (noe som stemte). Alle valpene var preget av at gulvet var litt i glatteste laget for små vesner uten full kroppsbeherskelse. Valp nr 1 var en sosial liten gutt. Litt skeptisk for å undersøke omverden, men gjorde det så lenge vi ikke gav han noe som helst oppmerksomhet. Tok vi han opp slappet han av med engang. Valp 2 var den vi likte best. Han var tøff nok til å undersøke verden rund, lage litt bråk med en matskål som lå veltet ol men med engang en av oss gav han noen form for oppmerksomhet var han tilbake og lekte/koste med oss. Ikke like kul når han ble løftet opp, han slikket i fjeset og synes nok det var kjedelig å ligge stille, men det tok ikke mer enn 1min eller så før også han var gele i hendene våre. Hund nr 3 var en freidig type, han greide seg selv mer eller mindre. Ja han lekte bra med oss, men når han hundersøkte verden gikk han alene. Og hadde det ikke vært fordi han var fysisk sperret for det kunne han nok fint gått i fra oss. -Vi var begge enig om at han ville vi ikke ha...

Med mindre det skjer store endringer i kullet (her må vi bare stole på oppdretter) blir det valp nr 2 som kommer til oss om 2uker.

1 kommentar:

Nina Knudsen sa...

Spennende med ny valp da, men veldig trist med Oban. Fikk grøss i kropp da jeg lest det. Mange som har valp nå assa :)