torsdag, september 03, 2009

Hvem er Arran?Å erstatte lille rare Obigutten vår er nok umulig. Vi kan nok kanskje få en hund som er enklere å trene, men en hund med så mye personlighet kommer vi nok aldri til å få. Men en helt normal hund får duge det og ;-) Vi har bestemt oss for å kjøpe valp. Å ta inn en voksen hund etter Oban ville ikke vært rettferdig ovenfor den nye hunden.

Rasen kom ganske raskt nemlig Engelsk Springer Spaniel, av jaktlinjer. Dette er en støtende jakthund som jobber innenfor skuddhold. Rasen har også mye motor, og er relativ "lettdressert" slik at forhåpentligvis får jeg meg også en dugenes lydighet/agility hund også. For å bli bedre kjent med rasen har vi sett noen som bor her i trøndelag, og to helger siden var vi også på jakthundkurs for støtende fuglhunder, der instruktøren hadde med seg to og en deltok.

Oppdretter derimot var ikke like enkelt. Sist helg var vi å så på to kull i oslo området. Begge med trivlige mødere, og fine var de! Er helt sikker på at vi kunne fått veldig bra hunder fra begge kullene. Men vi måtte tilslutt velge. Valget ble da en valp (hannhund) fra kennel streamside http://www.streamside.nu/valper_kullP2.html og navnet blir Arran. Hvilken valp det blir er ikke avgjort ennå siden valpene er så små. Vi skal å se de igjen på tirsdagen (valpene er da ca 6uker), og får hente han helga den 26/27 september.

Bildet er forøvrig tatt av Knut Framstad, oppdretter til kullet.

Ingen kommentarer: