søndag, oktober 29, 2006

En pensjonert lydighetshund?

I går var det tur til fosen. Opp tidelig, været var relativt dårlig og etter mye om og men (både jeg og bente vurderte om vi i det hele tatt skulle dra) kom vi oss på ferga.

-En ting har vi iallefall lært, vi skal sjekke kartet før vi melder oss på stevne! Det lille stykket fra ferga som vi skulle gjøre viste seg nemlig å være nesten 9 mil! Føret var vanskelig tiltross for 4x4 og gode vinterdekk, og vi var veldig nærme og gå i autovernet en gang.

Men vi rakk konkurransen (bente sin start) takket vært 2 fellesdekker i kl1 og en snill arrangør. Banen var isfri og været var helt greit, så vi ble litt optimister igjen!

Bente var veldig uheldig med en hund som stakk av før fellesdekken, med en eier som brølte nei. Hunden fikk være med på fellesdekken og lå i ca 2 sek før den stakk og var bajas på banen, med eieren halsende etter. Kaia greide ikke å ligge så lenge hunden surret rundt på banen, men med engang hunden var ute la hun seg ned. -Selvom hun selvfølgelig nullet for sin halvsitt første del av dekken, er det vel en god ting at hun faktisk greier å ro seg selv og legge seg etterhver.
Under selve programmet glemte kaia hva lineføring var og holdt på med noe annet, men både Bente og Kaia tok seg fint inn etterpå!

Så til våre egne prestasjoner....
Fellesdekk. -Når vi kom tilbake fra skulestedet vårt satt Oban som en prest, han så riktig stolt ut av seg selv. Dette skal han ikke få noe kritikk for, vi har trent denne øvelsen for lite, og det lå en skummel golden ved siden av han (riktignok tispe, men i oban's øyne likevel skummel). 5 poeng.

Før vi skulle inn til selve programmet jobber Oban som en helt, og jeg er egentlig ikke nervøs i det hele tatt :-) Vel inne på banen skifter Oban til å bli en halvgal tulling med tydlig for mye energi og ingen interesse for å høre etter meg. -Slik har jeg ikke sett han på sikkert 1 år!!!! Jeg trodde virkelig vi hadde kommet lenger. Riktignok tiltar regnet når vi går inn i ringen, men det ser egentlig ikke ut til å bry han særlig, men her skal det luktes! Vi har jobba endel med å trene på mange ulike plasser i høst (som er den store bøygen for han), men noe lignende som dette er det som sagt lenge siden jeg har sett.

Fri ved fot. - hunden er i en annen verden, men tar seg inn innimellom. 7poeng

Dekk under marsj. Her STÅR Oban. -denne øvelsene har fungert perfekt siste året :-(

Innkalling med stå, -hva er det? -Det er tydligvis kjekt å løpe i dag.

Stå under marsj. -Her gjør han faktisk øvelsen, får 8 poeng, -han svar sikkert litt treg i stoppen.

Apportering. -Strålende fart, ingen tygging, men han setter seg 45grader på foten.... 8 poeng.

Hopp over hinder. -Gutten hopper etter en tydlig dobbelt kommando, ignorerer sitt kommandoen og hopper fint tilbake til fot.

- Her bryter jeg hele konkurransen. -Skulle sikkert ha gjort det mye tidligere. Oban stikker nermest av mellom hver av øvelsene, og jeg må hanke han inn og nærmest dra han med meg tilbake.

Ingen kommentarer: