torsdag, mars 01, 2007

Perfeksjonisme ved første forsøk?

Jeg er fremdeles sjuk så de store treningsmendgene blir det ikke enda. Men mandagen karra jeg meg ut på trening med de 4beinte. Oban jobber dårlig :-( Egentlig som forventet, han gjør alltid det når vi bare trener sporadisk og lite...

Trixi jobber derimot ganske bra, men mandagen var jeg frustrert. Det er vanskelig å lære en hund å gå perfekt fri ved fot! Med Oban var prinsippet med å gjøre alt rett fra starten ikke et alternativ, når vi gikk appelmerke kurs gikk han stort sett med nesa i bakken, og alt annet ble belønnet. -Dette til tross, vi tok da appelmerket ved første forsøk med en høvelig god poengsum. Med Trixi har jeg ikke de problemene, hun jobber konsentrert selv med forstyrrelser (dog får jeg henne IKKE til å jobbe inne!), og er godt fornøyd med hvilken som helst godbit eller litt klapp. Her kan jeg få til øvelsene perfekt fra "start", men hvordan? Hun gikk med rompa ut i vinkel og hodet altfor langt inn.... -Det som stort sett hjelper andre her, å gå inntil vegg takler hun dårlig, så hva gjør jeg?????

- Jeg avsluttet i allefall fri ved fot trening, og jobbet med innkomst til utgangstilling (forfra). Dette begynner hun å få dreisen på, selvom om man ikke kan påstå at hun har særlig mye bakpartskontroll enda.

Etter det har det ikke vært noe mer trening før i kveld (har hatt feber igjen i to døgn).
Lurer på om Trixi har sett på lydighetsfilm i mellomtiden, for i kveld går hun faktisk høvelig bra fri ved fot! Hun går bittelitt langt ut, men kroppen er rett og holdninga bra, -flink pike! Stor framgang i løpet av økta selvom om Obi og Chani løper rundt å krangler om en kong og en gigantisk kjegle fra veivesentet. Kjempe artig å jobbe med en slik hund!

Røyte sesongen har begynt(litt tidelig synes nå jeg!), så nå er det kaninkrig med store hvite dotter som kun kan overvinnes med aggresiv krigføring, eller kanskje en selvgående støvsuger? Noen som har prøvd det? -De børstes iallfall daglig, uten at det ser ut til å minke.

Ellers driver vi å ser på ny bil. Den gamle er fult Mye å spennende å velge i! I morgen skal vi ut å prøvekjøre en Toyota avensis, og lørdag Opel vektra.

Ingen kommentarer: