tirsdag, april 06, 2010

En liten pubertetshund!

Arran er nå blitt 8,5mnd og man begynner å merke at hormonene setter inn. Han kan tidvis være rolig og avslappet (han kan faktisk gå ved siden av oss på tur med slakk line uten å snuse!), for å i neste sekund bli helt bananas! Hopper på to, bjeffer på "rare ting", pistrer og piper.

To av dagene i påska fikk vi en god følelse av hvorfor hunder ofte omplasseres i denne alderen. Han lå i sånn ca hele 2 sekunder før han spratt opp å "trasket" (om vi ikke var raske nok til å ta han tilbake), det hele var akkompagnert av endeløs piping (ja han hadde vært ute!). Det hele toppet seg med at han vekte Einar 4-5ganger på natta (som var flink nok til å grynte litt og sove videre!). Når ungene lekte dagen derpå måtte vi bare putte han i bilen, selv om vi holdt oss på god avstand, de eldste ungene tok hensyn (ikke kastet ball, husket fra trærne og andre artige ting), og Einar ikke ser ut til å stresse han lenger greide han rett og slett ikke slappe av et sekund. De siste dagene i påska slappet han mye mer av, lå rett ut på gulvet hele kvelden, kunne sitte å se på ungene når de lekte og oppførte seg mer som de 3gamle hundene han var sammen med.

Innkalling virker som er et fremmedord for tida. Vi later for tida som om han ikke kan det, og trener det inn på nytt. Men ellers synes jeg treninga går framover. Har trent litt "crate games" de siste ukene, og er han det minste usikker på hva han skal gjøre når vi trener piler han inn der. Dette er egentlig en god indikator på når jeg legger lista for høyt :-)

Ingen kommentarer: